Res och arbeta i Sverige som digital nomad

Driver du din egen verksamhet och dessutom har en sysselsättning som du kan hantera från din dator, finns det sällan någon anledning att du måste utföra ditt arbete från en enda plats. Tillåter även ditt privatliv att du beger dig iväg har du en ypperlig möjlighet att arbeta som digital nomad, det vill säga att du arbetar från den plats där du för tillfället befinner dig. Du behöver inte åka till Bali eller Thailand för att arbeta som digital nomad. Tvärtom kan du med fördel förlägga ditt vagabondliv som företagare till Sverige som erbjuder arbetande nomader mycket bra arbetsmöjligheter.

Bo på hotell och vandrarhem

Boendet är sällan något problem när du reser runt i Sverige. Oavsett var i Sverige som du befinner dig finns det som regel ett hotell eller ett vandrarhem inom räckhåll. Vill du dessutom bo en längre tid på det hotell eller vandrarhem som du har hittat kan du ofta få bra erbjudanden, och det är inte omöjligt att halvera priset vid längre vistelser. Hittar du inte några intressanta erbjudanden kan det vara en god idé att söka på Airbnb där det är möjligt att få mycket bra villkor vid uthyrningar som överstiger en månad.

Hyr in dig på lokala kontorshotell

Du kan välja att arbeta från det boende som du hyr, men risken är uppenbar att tillvaron relativt omgående kommer att kännas en smula ensam. En intressant lösning kan därför vara att hyra en arbetsplats på ett lokalt kontorshotell i den stad där du för tillfället vistas. Genom att arbeta på ett kontorshotell kommer du i kontakt med andra företagare. Förutom att det generellt är angenämt att ha andra personer omkring sig under arbetsdagen är det även något som kan leda till nya samarbeten och uppdrag.

Upptäck att Sverige är fantastiskt när du reser

Att Sverige är fantastiskt är något som de flesta som har rest runt i Sverige är rörande eniga om. Framför allt är det den svenska naturen som är något som är utöver det vanliga. Ta därför tillfället i akt och välj ett resemedel som innebär att du kan ta del av den svenska naturen även när du reser mellan olika platser. Tåget är det självklara valet för den som vill drömma sig bort i det svenska landskapet, men även buss är ett färdmedel där du kan njuta av vad Sverige har att erbjuda.

Kostnaden för att arbeta som digital nomad

Det behöver inte bli särskilt dyrt att arbeta som digital nomad. Nyckeln till en god ekonomi på resande och arbetande fot är att vara ute i god tid. Lyckas du boka såväl färdmedel som boende och kontorshotell lång tid i förväg kan du få mycket bra priser. I de flesta fall kan du dessutom få lägre kostnader än om du hade valt att bo kvar och arbeta där du var bosatt, i varje fall om du var bosatt i någon av landets större städer.