Bästa hotellen på Island

Island är kanske inte en destination för dig som ska ta en roadtrip med tåg runtom i Europa. Det skulle dock kunna vara en rolig avstickare från en sådan roadtrip, alternativ ett spännande eget resmål över en weekend eller semestervecka. Som resmål är Island en plats likt ingen annan med helt unik geografi, sagolika miljöer och en natur med magiska vattenfall, fjordar och gejsrar.

Att välja hotell på Island

När man är på Island vill man såklart se så mycket som möjligt. Det är få som åker till Island och spenderar all sin tid i Reykjavik. Inget ont mot huvudstaden, men det finns helt enkelt mycket annat som kanske lockar ännu mer på Island. När man väljer hotell kan det dock vara lämpligt att boka in sig på ett hotell i Reykjavik och ha det som utgångspunkt när man reser runt. Ett annat alternativ är att checka in på olika vandrarhem i de olika orter man besöker.

Det finns flera budgethotell med hög standard. Ett som kan rekommenderas är Apotek Guesthouse, som är ett hotellpensionat i Reykjavik. Från hotellet är det exempelvis gångavstånd till vackra Akureyri-kyrkan. Det serveras god frukost och finns även stora terrasser där man kan sitta och blicka ut över staden. Allt till ett pris som passar även den mindre budgeten.