Bästa hotellen i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad. Turismen går inte att jämföra med Stockholm, men det betyder inte att staden inte lockar turister. Det finns faktiskt en hel del sevärdheter i staden som lockar både svenska turister och turister från andra länder. Några exempel är Avenyn, Gothia Towers, Göta älv, stadens alla parker och den botaniska trädgården. Arenan Ullevi har även blivit känd för sina konserter med världsartister som Bruce Springsteen och band som Rammstein, vilket lockar turister till staden. Exempelvis gör Rammstein två spelningar på Ullevi sommaren 2020, vilket kommer att resultera i fler besökare till staden.

Att välja hotell i Göteborg

Utbudet av hotell är inte i nivå med Stockholm, men strax därunder. Det finns ett flertal riktiga lyxhotell för den med stor budget, och det finns även mer budgetvänliga alternativ. Precis som svenska hotell generellt håller hotellen i Göteborg en relativt hög lägsta nivå, jämfört med andra europeiska städer i samma storlek. Trots det är det klokt att göra lite efterforskning och läsa recensioner innan du bokar ditt hotell.

Det kanske absolut lyxigaste och mest moderna hotellet i Göteborg är hotellet i Gothia Towers. Det är ännu fyrstjärnigt vilket gör att prisnivåerna hålls nere, men har det mesta som ett femstjärnigt hotell. Dessutom erbjuds en helt magnifik utsikt över staden.