Resa i Sydostasien

Vita sandstränder så långt ögat når och glödande solnedgångar. Om du känner att du vill komma bort från kalla vintrar och en grå vardagar kan en resa till Sydostasien vara precis vad du behöver. I denna region finns en uppsjö av möjligheter för både avslappning och äventyr. Bor du på vandrarhem behöver det dessutom inte bli en så dyr resa.

Ö-hoppa i Indonesien

Indonesien är ett land som består av mer än tretton tusen öar, så här finns ett brett utbud att välja bland. Om du vill känna dig bekväm kan Gili Islands rekommenderas. Detta är en ögrupp som består av tre öar belägna på nordvästra delen av Lombok. Gili Trawangan är känt som party ön, men här finns även tillfälle att göra yoga och gå på spa. Oavsett vilken ö du väljer kan du vara säker på att hitta magiska sandstränder. Här finns även olika alternativ för boenden, allt ifrån budget vandrarhem till lyxiga bungalows med utsikt över havet. Här går det ingen brist på innovativa boenden. Det är nästan så att man kan tro att byggmax även finns i Indonesien.

Besök gröna Lombok

Om du vill komma bort från turiststränderna och upptäcka stigar som inte många vandrat kan ön Lombok rekommenderas. Denna gröna ö är tillgänglig via färja direkt från det välkända Bali. Lombok är något mer orört av turistnäringen. Dock råder det inte heller här någon brist på vackra badplatser.