Bästa hotellen i Italien

Italien är ett måste om du åker iväg på en längre roadtrip runtom i Europa. Det är ett land som har mycket att erbjuda både vad gäller historia, kultur, lyxiga stadskärnor, vackra naturmiljöer, stränder och mysiga vingårdar. Det är såklart även ett hett resmål över en weekend eller en vecka under semestern.

Platser att besöka

Framför allt finns det tre platser som du inte får missa om du åker till Italien. För det första huvudstaden Rom, där du kan frossa i historia, men också lyx och romantik. För det andra Venedig, en helt unik stad där du tar dig fram på vattnet. För det tredje Florens och resten av provinsen Toscana, som är ett kulturcentrum men också erbjuder fantastiska miljöer för att uppleva mat, vin och storslagen natur.

Att välja hotell i Rom

Liksom en stad som Paris, har Rom ett brett utbud av hotell vilket kan göra det svårt att välja var man ska checka in. Det finns alltifrån exklusiva lyxhotell som kostar skjortan till mer budgetvänliga lyxhotell. Det finns även ett flertal fräscha budgethotell som har allt du egentligen behöver. Det fyrstjärniga hotellet Monti Palace Hotel, som ligger nära Via del Boschetto, kan rekommenderas. Det är ett lyxigt hotell men med en rimlig prisnivå.

Att välja hotell i Venedig

Venedig är en otroligt mysig stad, och lika mysigt är deras hotellutbud. Det kryllar av hotell med magiska vyer över staden och allt vatten. Exempelvis Splendid Venice, där du kan få ett rum med en klassisk Venedigbalkong längs kanalen.

Att välja hotell i Florens

Om du åker till Toscana för att uppleva Florens och omkringliggande städer och byar, kan det vara lämpligt att boka in sig på ett hotell i Florens som du har som utgångspunkt. Det finns flera mysiga hotell i Florens, exempelvis Florence Old Bridge som är prisvärt och ligger nära stationen.