Bästa hotellen i Paris

Under en längre resa runtom i Europa, eller en kortare weekend, är Paris en het destination. Det sägs ibland att om du har sett Rom och Paris så har du sett allt och efterföljande resmål kommer bara göra dig besviken. Det ligger en smula sanningen i det. Åtminstone i den mån att Paris är svårslaget. Det är en stad som har allt för alla. Det finns både oändlig lyx med exklusiva märkesbutiker, några av världens finaste hotell, dyra restauranger och barer, men också obegränsat med mys, romantik och pittoreska smågator. Som om inte det vore nog finns även sevärdheter i överflöd. Allt från ikoniska Eiffeltornet, Triumfbågen och Louvren till vackra Montmartre-kullen, Kärlekens mur och floden Seine.

Att välja hotell i Paris

När du besöker Paris har du en uppsjö av hotell att välja mellan. Du finner ett brett utbud av hotell – både bra budgethotell, lyxiga hotell som ändå är överkomliga och exklusiva femstjärniga hotell som hör till de absolut finaste i världen. Helt enkelt finns det något för alla plånböcker och smaker. Om du lägger ner lite tid på att hitta rätt hotell för just dig kommer du knappast att bli besviken.

För dig som vill lyxa till det är det endast fantasin som sätter gränserna i Paris. Mitt i hjärtat av staden ligger exempelvis L’Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe, ett femstjärnigt VIP-hotell med lyx i kubik. Hotellet är ett av de dyrare i staden, men en natt här är som att kliva in i en annan värld. Om du dessutom väljer att uppgradera till ett rum med terrass kan du få en magisk vy över Eiffeltornet och stadens ljus direkt från sängen. Lägg därtill restaurang och spa-avdelning i absolut världsklass. Ett perfekt hotell när du verkligen vill skämma bort någon. Eftersom det är ganska dyrt, och även har nackdelen att du knappt kommer att vilja lämna hotellet för att upptäcka staden, kan det vara en god idé att boka detta för en natt och sedan boka något billigare alternativ för resterande nätter.

Paris har även mer budgetvänliga hotellalternativ. Det fyrstjärniga hotellet Terrass Montmartre by MH är ett lyxhotell som är mer skonsamt mot plånboken. Det ligger inte alldeles i centrum, utan uppe på Montmartre-kullen. Du har således nära till alla upplevelser i mysiga Montmartre, men om du ska du ner till Latinkvartren och centrum behöver du ta metro, buss eller taxi. Fördelen med detta hotell är att du får lyx till en rimlig peng. Om du uppgraderar till ett premiumrum kan du även få en romantisk utsikt över Eiffeltornet.