Finansiera en hotellnatt eller två

Att ta en minisemester kan vara väldigt givande, speciellt med tanke på att man inte behöver vara borta länge eller åka långt för att ändå få en liten avkoppling och miljöombyte. Att spontant kunna finansiera en hotellvistelse över en helg kan vara svårt, men det är inte omöjligt.

Tre sätt att få råd med en minisemester

Oavsett hur ens ekonomiska situation ser ut kan man ibland behöva hjälpa sin ekonomi lite på traven, speciellt om man planerar att göra något spontant som att ta en minisemester över en helg. Fördelarna med att få komma bort från vardagslivet och se lite nya saker kan många gånger väga tyngre än att hålla sig till en stram ekonomi. För att snabbt kunna finansiera en hotellvistelse kan man exempelvis:

  • Ta ett lån. Man kan tex ansöka om ett lån hos Lånakuten. Det är väldigt smidigt om man vill få extra pengar på kontot på nolltid. Då kan man dra iväg på en spontan resa och få lite miljöombyte och återhämtning innan det är dags att ta tag i vardagen igen.
  • Jobba och få lön direkt. Det finns alltid något man kan göra för att få snabba pengar i handen. I många fall kan man fråga vänner eller bekanta om det finns något som de behöver få hjälp med mot en liten peng. Tala gärna om vad syftet med pengarna är, då blir de säkert mer villiga att hjälpa till.
  • Sälja något. De flesta har åtminstone en sak som bara ligger och skräpar och som går att sälja. Har du flera småsaker som du kan tänka dig att göra dig av med blir du både av med onödiga prylar samt finansierar din hotellvistelse på ett snabbt och säkert sätt. Kanske är garderoben full av kläder som inte används? Töm, sälj och få betalt.