Lagliga dokument på resan

Att resa är härligt! Du får se nya platser, träffar nya människor och får nya insikter. Och har du inte varit i USA än är det kanske dags nu! Resmålet är förstås viktigt men minst lika viktigt är var du ska bo. Ett vandrarhem? Eller kanske hotell? Sist men inte minst är det viktigt att du har alla dokument du behöver. Pass och visum förstås, men ibland behövs även andra dokument. Har du svenska dokument som behöver översättas är det viktigt att du har en apostille från notarius publicus på dem. Läs mer om apostille notarius publicus, vad det kostar och hur lång tid det tar.

Studier i USA

Är du är ung och kanske tänker åka till USA för att studera? Tänk då på att du behöver du verifiera dina översatta betyg med hjälp av en apostille från notarius publicus för att de ska vara giltiga. Bostad brukar ordna sig och den första tiden kanske du väljer att bo på hostel, vandrarhem. Det är enkelt och billigt och det också lätt att träffa andra människor där.

Investera i semesterboende

Är du ute efter att investera i ett semesterboende? Då kanske du väljer att bo på hotell under tiden för att lätt kunna lära känna olika områden. Tänk på att de dokument som du behöver för att investera i en fastighet utomlands behöver vara verifierade med en apostille från notarius publicus för att vara lagliga och giltiga i andra länder.

Tips inför resan

Kolla UDs hemsida innan du reser för att se att de inte avråder från resa. Slutligen är ett tips att gå in på 1177s hemsida där du har en bra checklista inför utlandsresan.

Trevlig resa!