Bästa hotellen på Hawaii

Delstaten Hawaii kan du inte besöka med bilen under roadtripen. Däremot kan du ta en härlig avstickare dit med flyg. Det är även ett perfekt resmål för den som vill ha lite skön semester i värmen. Klimatet är exotiskt och det är en populär destination för bland annat surfing. Det finns även flera intressanta sevärdheter på ön, inte minst olika naturlandskap som är helt magiska. Dessutom inhyser ön stränder av absoluta toppklass.

Att välja hotell på Hawaii

Hawaii är inte så stort att du tvunget måste byta boende under din resa för att du åker runt i delstaten, utan att boka in sig på ett boende i den största staden Honolulu är lämpligt. Honolulu är dessutom en spännande stad att strosa runt i med moderna byggnader och fina restauranger för en härlig middag samt barer att ta en drink eller öl i.

Utbudet av hotell är stort i Honolulu. Det finns ett flertal hotellpärlor i närheten av sol och bad att välja bland. Ett budgetvänligt alternativ är Ambassador Hotel Waikki, som inte ligger alldeles intill stranden som många andra men det är ändå gångavstånd. Det ligger knappt 1 km från Waikki Beach vilket får anses vara bra. På hotellet finns även områden med utomhuspooler och härliga terrasser där du kan njuta av en vackra vyer över havet. Lyxigare alternativ är bland annat Outrigger Waikki Beach Resort, som är ett fyrstjärnigt hotell alldeles intill stranden. Det är särskilt passande för familjer eftersom det inhyser stora pool- och äventyrsområden för barn.

Hawaiis kanske främsta hotell är Halekulani. Hotellet är femstjärnigt med allt vad det innebär vad gäller inredning, standard, restauranger, barer och spa-avdelningar, men det är framför allt läget som gör Halekulani till det fantastiska hotell som det är. Det ligger alldeles på stranden och erbjuder magiska utsiktsplatser från såväl rummen, som frukostavdelningen och poolområdet. I vissa av rummen finns även en balkong som blickar ut mot havet där du kan sitta och avnjuta ett glas vin eller en god drink från hotellets bar. Ett hotell i liknande lyxig stil är Trump International Hotel Waikki, som också är femstjärnigt. Det ligger inte på själva stranden såsom Halekulani, men knappt 500 meter ifrån. Avståndet kompenseras dock med den utsikt som erbjuds från rummen på de högre våningarna. Den utsikten är alldeles slående och kanske en av Honululus bästa.