Bästa hotellen i New York City

New York City är ett hett resmål i alla sammanhang. Oavsett om du ska åka på en kortare weekend, en veckas semester under sommaren eller välja ut destinationer för din roadtrip, bör New York City placeras högt upp på listan av städer att besöka. Det är USA:s folkrikaste stad och brukar ses som något av västvärldens absoluta centrum. Stadens inflytande inom underhållning, media, mode, ekonomi och politik är massivt. Staden som aldrig sover har något att erbjuda i varje gatuhörn.

När du besöker New York City kan du inte räkna med att hinna se allt. Inte ens riktiga New Yorkers som bott hela livet i staden lär ha sett allt av vad staden har att erbjuda. Det är också det som är en del av stadens charm, den slutar aldrig att överraska. För att få ut maximalt av din tid i The Big Apple bör du dock se till att så långt som möjligt i förväg planera in vad du önskar besöka. Manhattan är ett måste, men även där gäller det att försöka begränsa sig. Bara Central Park tar nästan en hel dag att gå igenom. Glöm inte alla ikoniska sevärdheter som Empire State Building, Frihetsgudinnan, vandra längs exklusiva Fifth Avenue och varför inte passa på att ta en fika i Trump Tower?

Att välja hotell i New York City

Paris och Rom i all ära, men New York City är nog världens mest hotelltäta stad. Utbudet är enormt. Det kan vara svårt att veta var du ska välja att bo. Eftersom staden är så pass stor är det dock viktigt att du i alla fall försöker tänka på att välja ett hotell i närheten av majoriteten av de ställen du vill besöka. Det gör att du troligen vill hitta ett hotell på Manhattan. Det är inte någon hemligt att priserna är betydligt högre på Manhattan än i övriga stadsdelar, men med tanke på bekvämlighet, tidseffektivisering, avstånd och kostnad på taxi eller liknande kan det vara värt det högre priset.

Om du vill lyxa till det rejält finns några av världens mest exklusiva hotell på just Manhattan. Exempelvis Plaza Hotel, känt från Ensamma hemma-filmen och känt för sin tidigare ägare Donald Trump. Det är en häftig upplevelse att ha sovit en natt eller två på detta unika hotell. Prislappen är dock därefter och det finns flera pärlor till betydligt lägre pris. Exempelvis Hotel Sofitel, som ligger knappt 400 meter från Times Square och erbjuder en sagolik vy över Manhattan.