Bästa hotellen i Kalifornien

För de flesta européer blir det naturligt att resa från öst till väst när man reser genom USA. Kostnadsmässigt spelar det emellertid ingen roll eftersom du ändå måste ta dit- eller hemresan från västkusten. Oavsett om du börjar eller avslutar i Kalifornien är det dock mycket möjligt att tiden där kommer att vara den absoluta höjdpunkten. Kanske är det därför många vill avsluta med det som en massiv final.

Det finns otroligt mycket att se och uppleva i Kalifornien. Alltifrån Bel Air, Hollywood, Los Angeles och San Francisco till den vackra kusten och naturen i de norra delarna av delstaten. Att köra bil längs kusten och stanna till vid ställen som Big Sur för att bada eller bara njuta av det spektakulära landskapet, är ett minne för livet.

Att välja hotell i Kalifornien

Kalifornien har som sagt mycket att erbjuda, och så är även fallet i boendeväg. Eftersom det är en delstat som präglas av mycket turism finns det gott om hotell men även mysiga motell längs motorvägarna. Trots det stora utbudet är det dock viktigt att du försöker boka in ditt boende i förväg så långt det går. Detta dels för att inte riskera att stå utan boende, men dels för att det gör att du hinner kolla upp boenden i god tid och välja med omsorg. Särskilt vad gäller motell kan nämligen kvalitén variera kraftigt.

Hotell vid Big Sur

Under resan till Kalifornien lär du med stor sannolikhet stanna till vid Big Sur. Om du är en person som gillar bad, stränder och naturliv bör du passa på att övernatta åtminstone någon natt i närheten för att verkligen hinna upptäcka området. Ett hotell som då kan rekommenderas är Big Sur Lodge, som ligger nära Highway One och endast 3,2 km från berömda Pfeiffer-stranden. Det är ett prisvärt trestjärnigt hotell som har mycket att erbjuda både vad gäller mysiga rum, god mat på restaurangen och utemiljöer med pool och relax.

Hotell i San Francisco

En annan destination som är ett måste om du reser runt i Kalifornien är San Francisco. Den otroligt vackra staden är kanske rentav mer sevärd än Los Angeles. Det finns mycket att se och uppleva, och eftersom staden ligger på en halvö mellan Stilla havet och San Franciscobukten är vatten ständigt närvarande. Att ta en åktur längs Golden Gate-bron och blicka ut över både staden och vattnet är en fantastisk upplevelse.

Ett hotell som kan rekommenderas i San Francisco är Loews Regency. Det är ett femstjärnigt VIP-hotell, men som trots sina prisnivåer upplevs som prisvärt med tanke på vad som erbjuds. Det ligger i finansdistriktet och alldeles intill Museum of Modern Art, vilket gör att du befinner dig i stadens absoluta hjärta. Förutom vackert inredda rum, god mat och allmän lyx, har du från hotellet en totalt magisk utsikt över staden där du ser både alla vackra byggnader men också Golden Gate-bron och hela bukten.