Att bo på hotell i USA

USA har det mesta av det mesta. Att åka dit är en stor dröm för många européer, och inte minst för många svenskar. Att bara åka iväg några månader på en längre roadtrip genom landet är något vi ser i många Hollywoodfilmer och drömmer om att göra. Det finns så mycket att se och upptäcka i alla 50 delstater. Med rätt planering är det möjligt att genomföra trots en begränsad budget.

Roadtrip i USA

Som sagt finns det otroligt mycket att se och upptäcka under en roadtrip i USA. Fördelen med detta är att du knappast kommer att vara sysslolös under din resa. Däremot har det nackdelen att även om du är borta i några månader kommer du inte hinna med allt som du hade velat. Planering är därför A och O inför en roadtrip i USA. Du bör fundera över vilka platser du vill besöka, i vilken ordning och vilken väg du ska åka. Du bör även planera in lämpliga motell och hotell för övernattningar.

Motell och hotell under roadtripen

För att hålla budgeten i schack är det en god idé att se sig om efter motell snarare än hotell när du är ute på vägarna. Motell är dessutom en stor del av den amerikanska kulturen på landsbygden, vilket gör det till en intressant upplevelse. Det är även skonsamt för din budget. På ett motell kan du ofta övernatta för 30 dollar per natt, medan ett hotell kostar minst det dubbla. Emellertid kan motell kraftigt variera i standard, försök därför att kolla upp motellen i förväg och läs recensioner. Om du stannar i några olika större städer och söker mer lyx, kan du boka in dig på ett hotell dessa nätter.