Värdera din bostad och öppna ett vandrarhem

Är det din dröm att starta upp ett vandrarhem, eller kanske ett mysigt bed and breakfast? Då behöver du troligen pengar för att finansiera det. Här kan du läsa om fördelarna med att värdera din bostad för att sedan kunna ta lån eller sälja den och på så sätt få pengar till uppstarten av din rörelse.

Din bostad kan ha ökat i värde

Kommer du ihåg när du senast värderade din bostad? Kanske har du aldrig brytt dig om att värdera din bostad, eller så gjordes det för mycket länge sedan. Under tiden kan mycket ha hänt med priset. Du kanske till exempel har gjort förändringar och förbättringar i fastigheten som gör att den har ökat i värde? Det kan också vara så att bostadspriserna har gått upp drastiskt i det område där du bor. Det är viktigt att komma ihåg att din bostad är en tillgång när du vill få lån på banken. Ju mer den är värd, ju mer kan du bli beviljad att låna. Är det istället sälja du vill göra så är det också bra att värdera bostaden för att få ett rimligt pris för den. På Boneo kan du få enkelt hjälp med att värdera din bostad. Allt du behöver göra är att fylla i några enkla uppgifter om ditt boende på hemsidan. Sedan sätts du i kontakt med en lämplig mäklare. Det bästa av allt är också att denna värdering är helt kostnadsfri. När du väl har gjort värderingen kommer du förhoppningsvis att ha en mer stadig ekonomisk grund att stå på när du ska starta vandrarhem och följa din dröm.

Att starta ett vandrarhem

För att starta ett vandrarhem behöver du naturligtvis en fastighet att bedriva verksamheten i. Om du först värderar din bostad vet du på ett ungefär vilka ekonomiska medel du kommer att ha att röra dig med. Ett smart drag är att satsa på en fastighet som är stor eller har många byggnader på samma tomt. Då kan du enkelt själv också bo där och sköta verksamheten. Innan du startar är det också viktigt att du gör upp en budget för vad projektet kommer att kosta. På så sätt vet du om du kommer att ha ekonomiska möjligheter att genomföra det. Ta med allt i budgeten, allt från större renoveringar till nya tapeter och vitvaror. Det är också viktigt att du gör en marknadsundersökning innan du sätter igång så du vet att du kommer att ha ett tillräckligt kundunderlag för att kunna driva verksamheten framåt och gå med vinst. Fundera lite över vem din tänkta kund är och hur du kan nå denne på bästa sätt med din marknadsföring. På så sätt kommer marknadsföringen att bli ännu mer effektiv.

Visst kan det kännas läskigt att sälja sin bostad och satsa på en helt ny dröm, men vågar man inte har man heller ingenting vunnit. Genom Boneo får du kontakt med en bra mäklare som hjälper dig att värdera din bostad så att du vet vilka ekonomiska förutsättningar du har. Det gör det hela mycket tryggare.